ssss.png

Brännbollscupen 2021

Här beskrivs upplägget för Brännbollscupen som äger rum 1-4 september 2021

cccc.png

Glädjande nog kommer vi kunna genomföra Brännbollscupen på ett skräddarsytt sätt den 1-4 september 2021. Vi kommer också att arrangera Brännbollsfesten på nattklubbarna Cinco och Oleary's 3-4 september 2021 med ett begränsat antal biljetter.

Brännbollscupen 2021

Som ni redan vet är festivalen Brännbollsyran framflyttad till 3-5 juni 2022. Vi kan dock komma med glädjande nyheter för alla som älskar cupen och VM i brännboll. Cupen kommer att arrangeras i år den 1-4 september 2021 på ett skräddarsytt vis för rådande tider. Brännbollsfesten kommer också att arrangeras på nattklubbarna Cinco och Oleary´s på fredag 3 september och lördag 4 september.

Brännbollscupen 2021 är en officiell upplaga av cupen och vinnaren kommer att finnas med i historieböckerna. Cupen är dock anpassad efter gällande restriktioner och upplägget är framtaget i samråd med Polisen och Länsstyrelsen. Det gör att cupen delats in i fyra delar, Brännbollscupen (Elitcupen), Öppna cupen, Studentcupen och Ungdomscupen.

Upplägget innebär att hela arrangemanget är utspritt över Umeå. På samma sätt som cupen var på 80 och 90-talet. Brännbollscupen kommer att spelas på Mariehemsängarna, Ersängsvallen och Campus Friidrottsarena. Exakt mängd publik som kommer att tillåtas meddelas närmare arrangemanget. 

Slutspelet från 8-delsfinal och framåt på Campus Friidrottsarena spelas på lördag 4 september. Detta för att maximera möjligheten för publik att kunna se finalspelet. 

För att undvika trängsel kommer sittplatsbiljetter att säljas separat till finalspelet på Campus Friidrottsarena.

Laganmälan till Brännbollscupen har öppnat HÄR.

Biljetterna till Brännbollsfesten samt finalspelet i cupen hittar du HÄR.

Cupens fyra olika delar:

 

 Brännbollscupen

Elitklassen där alla seedade lag från 2019 har en automatisk plats. Därefter fylls det på med lag som motiverar varför just de ska vara med i Brännbollscupens elitklass 2021. Tidigare meriter från Brännbollsyran eller deltagande i IKSU Brännboll:s sommarcuper är exempel på meriter.

Studentcupen

För dig som studerar vid Umeå Universitet och vill vara med i världens största brännbollsturnering. Då är studentcupen perfekt för dig. Ditt lag spelar minst tre matcher, men kan också gå vidare och bli bästa brännbollslaget vid Umeå Universitet. Vinnaren i Studentcupen vinner en lagfest på Oleary's.

Ungdomscupen

För dig som går i högstadiet eller gymnasiet och vill vara med i världens största brännbollsturnering. Då är ungdomscupen perfekt för dig. Ditt lag spelar minst tre matcher, men kan också gå vidare och bli mästare i ungdomscupen. Denna cup inleds redan på onsdagen. Vinnaren i Ungdomscupen vinner ett fint pris.

Öppna Cupen

För dig som vill delta i Brännbollscupen 2021, men utan att behöva stöta på de hormonstinna lagen i jakt på VM-titeln. Perfekt för de som vill njuta av en dag på gröna fälten, göra något kul med företaget eller som alltid brukar vara med i cupen och vill förlänga den trenden.

Finalbanan på Campus Friidrottsarena

 

 Biljetter

På grund av rådande restriktioner så måste varje besökare köpa en biljett till fast plats på läktaren. Dessa biljetter kostar 50kr styck. Barn under 3 år kan sitta i knät och behöver inte köpa biljett. Det går ej att köpa biljett i dörren. Du måste köpa biljett online innan du åker till arenan.

Brännbollsfesten 2021

Eftersom det inte går att arrangera festivalen Brännbollsyran i stor skala i september så kommer vi istället att arrangera Brännbollsfesten 3-4 september 2021. Brännbollsfesten kommer att arrangeras på nattklubbarna Cinco och Oleary´s på fredag 3 september och lördag 4 september. Platserna på Cinco och Oleary's är begränsade så säkra din biljett till Brännbollsfesten i god tid. Våra resident DJs kommer stå för underhållningen där ni kan njuta av goda drinkar och härlig atmosfär i centrala Umeå.