ssss.png
Laganmälan
Här anmäler du ditt lag till VM i brännboll. Ett minne för livet.
cccc.png

Delta tillsammans med över 300 andra lag och tusentals spelare i denna härliga folkfest. Oavsett om ert lag siktar på guldet eller bara vill ha kul så är detta cupen där alla är välkomna att delta. Detta kommer vara ett härligt minne för livet och kanske din enda chans att delta i ett världsmästerskap. Laganmälan öppnar 12 januari.

 

Laganmälan till cupen

* Laget måste bestå utav 8-12 spelare, varav minst 3 tjejer och 3 killar.

* Laget väljer en speltid som tar ca 3 timmar. Alla gruppspelsmatcher spelas under den tiden. Vinnande lag (ibland två lag) går vidare till slutspel lördag/söndag.

* OBS: Ingen information om spelarna i laget behöver rapporteras in vid anmälan utöver person och kontaktinformation om laganmälaren.

* Att anmäla laget kostar inget, men alla spelare måste ha köpt någon variant av festivalpass (GA, Youth, Premium) och bära armbandet under alla matcher. Även 1-dags-festivalpass är OK även om det inte är samma dag. Det går även bra att istället köpa ett "Player Pass" och bära det armbandet istället. Player Pass kostar 250 kr för Youth (under 18 år) och 350kr för över 18 år och köps under "Biljetter".

 

* För andra lags skull är det viktigt att dyka upp som anmält lag. För lag som inte dyker upp till gruppspelet faktureras lagledaren 1000:-.  Fram till 2 maj kan lag avanmälas kostnadsfritt till laganmalan@brannbollsyran.com.

* Vill du delta i nya Youth Cup väljer du de speltider som är märkta "Youth Cup". Alla spelare i lagen som deltar i Youth Cup måste vara födda mellan 2003 och 2008.  Läs mer om Youth Cup nedan.

Youth Cup

Till Brännbollsyran 2022 är det premiär för nya ungdomscupen Youth Cup. Det är cupen för dig född 2003 till 2008 Dra ihop din klass, ditt kompisgäng eller ditt fotbollslag och utmana de andra ungdomslagen om att vara bästa unga lag i världen i Brännboll. Du vinner titeln som segrare i Youth Cup, en festlig lagmiddag, och en plats i 32-delsfinalen av slutspelet för Brännbollsyran. Notera att du kan både vara med i vanliga cupen och Youth Cup (vid eventuella krockar i slutspel måste du välja ett av lagen).

* Gruppspelet spelas fredag 3 Juni 09.00-12.00. Gruppspelet tar totalt ca 3h där ditt lag spelar tre matcher och vilar under tre matcher. Bästa lagen går vidare till slutspel. Slutspelet avgörs fredag 3 Juni 16.00-18.00.

* Samma regler och kostnader i övrigt gäller som för vanliga cupen.

Frågor och svar - Brännbollscupen 2022

På vilken plats kommer cupen att äga rum?


Cupen spelas på Mariehemsängarna i Umeå uppdelad på två spelområden. Berghem och Centre Court. Slå Bofinksvägen 2 på din GPS så hittar du till Mariehemsängarna.
Var parkerar jag vid cupområdet?


Vi rekommenderar starkt att ta sig till cupområdena via kollektivtrafik, cykel eller till fots. Det finns begränsad parkering längs Bofinksvägen.
Var köper jag officiella brännbollsträn och bollar?


Du kan köpa dom vid Nollnitti i Umeå city eller Nollnitti i Avion Shopping i Umeå.
När sker lottningen till cupen?


Lottingen hålls fredag 27 maj 18.00 och sänds live på Facebook. Lottningen skickas ut samt presenteras online måndag 30 maj.
Vad betyder det när ett lag blir seedat?


Om ditt lag slutar topp 32 i cupen blir laget seedat till nästa års cup. Att bli seedad i Brännbollsyran innebär att: * Ditt lag inte kommer att möta något annat seedat lag innan 16-delsfinal i cupen. * Ditt lag blir inbjudet till den årliga elitträffen tillsammans med cupens ledningen och andra topplag. * Du får en rödfärgad nummerlapp med numret på vad ni blivit seedade året efter.
Kan jag arbeta som domare i cupen?


Ja, vi söker domare till cupen. Mer info här: https://www.brannbollsyran.com/domare
Vad händer om vi inte får ihop nog med spelare till laget?


Försök få tag på så många som möjligt. Man kan spela även fast man är sex eller sju i laget, det är roligt ändå. Tänk på andra lag. Det är tråkigt för dom att inte kunna spela alla matcher i cupen som de sett fram emot. Om ert lag avbokar efter 2 maj alternativt inte dyker upp på cupen så kommer en straffavgift a 1000kr att skickas till lagledaren. Kontakta vår cupgeneral Gustav Pettersson (gustav@brannbollsyran.com) om ni har några frågor.
Kan vi byta namn på vårt lag?


Ja, kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper vi er. Du kan ändra namn fram till 2 maj 2021.
När blir de mest populära speltiderna fulla?


Alla speltider har på grund av regler kopplat till pandemin begränsat med platser så anmäl er omdelbart ifall ni vill säkra en plats en viss speltid.
Är det möjligt att byta speltid?


Ja, om det finns plats på andra speltider. Kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper vi er.
Hur mycket kostar det att anmäla ett lag till cupen?


Det är gratis att anmäla ett lag till cupen. Däremot om ditt lag inte avanmäler sig senast 2 maj och sedan inte dyker upp på cupen utgår en straffavgift a 1000kr till lagledaren för laget.
Vad händer om mitt lag går vidare till slutspel?


Då spelar ni vidare på lördag. Se under spelschema här på hemsidan när ni spelar. Om ni inte kommer på eran slutspelsmatch förlorar ni på walk over, men ingen straffavgift ugår för detta.
Måste jag ange spelarna i laget vid anmälan till cupen?


Nej, vi behöver bara information om vem som är lagledare så att vi kan skicka ut information till den personen. Dock måste alla spelarna ha ett spelarmband eller festivalarmband (Youth, GA, Premium) på sig när de spelar. För lag i Youth Cup kommer vi att kontakta lagledaren för att säkerställa ålder på spelarna i laget. Deltagande i Youth Cup = Alla måste vara födda 2003 - 2008 i laget.
Hur många lag går vidare från gruppspelet?


Vinnaren i varje grupp går till slutspel. Finns det ett seedat lag i gruppen så går även tvåan i den gruppen vidare till slutspel.