ssss.png
Laganmälan
Här anmäler du ditt lag till VM i brännboll. Ett minne för livet.
cccc.png

Delta tillsammans med andra lag och tusentals spelare i denna härliga folkfest. Oavsett om ert lag siktar på guldet eller bara vill ha kul så är detta cupen där alla är välkomna att delta. Detta kommer vara ett härligt minne för livet och kanske din enda chans att delta i ett världsmästerskap. Laganmälan är öppen. 

Brännbollscupen 2021

 

Som ni redan vet är festivalen Brännbollsyran framflyttad till 3-5 juni 2022. Vi kan dock komma med glädjande nyheter för alla som älskar cupen och VM i brännboll. Cupen kommer att arrangeras i år den 2-4 september 2021 på ett skräddarsytt vis för rådande tider. Brännbollsfesten kommer också att arrangeras på nattklubbarna Cinco och Oleary´s på fredag 3 september och lördag 4 september.

Brännbollscupen 2021 är en officiell upplaga av cupen och vinnaren kommer att finnas med i historieböckerna. Cupen är dock anpassad efter gällande restriktioner och upplägget är framtaget i samråd med Polisen och Länsstyrelsen. Det gör att cupen delats in i fyra delar, Brännbollscupen (Elitcupen), Motionscupen, Studentcupen och Ungdomscupen.

Upplägget innebär att hela arrangemanget är utspritt över Umeå. På samma sätt som cupen var på 80 och 90-talet. Brännbollscupen kommer att spelas på Mariehemsängarna, på Ersängsvallen och på Campus Friidrottsarena. Exakt mängd publik som kommer att tillåtas meddelas närmare arrangemanget. 

Slutspelet från 8-delsfinal och framåt på Campus Friidrottsarena spelas på lördag 4 september. Detta för att maximera möjligheten för publik att kunna se finalspelet. 

För att undvika trängsel kommer sittplatsbiljetter att säljas separat till finalspelet på Campus Friidrottsarena.

Laganmälan till Brännbollscupen har öppnat HÄR.

Biljetterna till Brännbollsfesten samt finalspelet i cupen hittar du HÄR.

Cupens fyra olika delar:

 

 Brännbollscupen

Elitklassen där alla seedade lag från 2019 har en automatisk plats. Därefter fylls det på med lag som motiverar varför just de ska vara med i Brännbollscupens elitklass 2021. Tidigare meriter från Brännbollsyran eller deltagande i IKSU Brännboll:s sommarcuper är exempel på meriter.

Studentcupen

För dig som studerar vid Umeå Universitet och vill vara med i världens största brännbollsturnering. Då är studentcupen perfekt för dig. Ditt lag spelar minst tre matcher, men kan också gå vidare och bli bästa brännbollslaget vid Umeå Universitet. 

Ungdomscupen

För dig som går i högstadiet eller gymnasiet och vill vara med i världens största brännbollsturnering. Då är ungdomscupen perfekt för dig. Ditt lag spelar minst tre matcher, men kan också gå vidare och bli mästare i ungdomscupen.  

Motionscupen

För dig som vill delta i Brännbollscupen 2021, men utan att behöva stöta på de hormonstinna lagen i jakt på VM-titeln. Perfekt för de som vill njuta av en dag på gröna fälten, göra något kul med företaget eller som alltid brukar vara med i cupen och vill förlänga den trenden.

Laganmälan till cupen

* Laget måste bestå utav 8-12 spelare

* Laget måste innehålla minst två tjejer och två killar

* OBS: Ingen information om spelarna i laget behöver rapporteras in vid anmälan. Endast uppgifter gällande lagkaptenen/den som anmäler laget behövs. För student/ungdomslag kontaktas du av Brännbollsyran efter anmälan gällande detta. 

* Att anmäla laget kostar 1 000 kr per lag (Gäller ej student och för deltagande i ungdomscupen).

* När du anmäler dig som student eller till ungdomscupen deltar du utan anmälningsavgift. Du fyller i "Student" i rutan för rabattkod vid anmälan så försvinner anmälningsavgiften. Alla lag som anmäler sig till student och ungdomscupen kommer att kontaktas för att verifiera att de är student eller ungdomslag. Minst 8 av spelarna i ett studentlag ska vara studenter. För deltagande i Youth Cup skall alla vara födda mellan 2001 och 2009.

 

* Player Pass kostar 280 kr.  Alla i laget måste ha ett Player Pass för att få spela och uppvisa giltigt armband vid varje match.

 

* Speltider för cuperna i Brännbollscupen 2021 ser ut enligt följande:

Brännbollscupen (Elitklass) Torsdag 2/9 12.00
Brännbollscupen (Elitklass) Torsdag 2/9 15.30
Brännbollscupen (Elitklass) Fredag 3/9 12.00
Brännbollscupen (Elitklass) Fredag 3/9 15.30
Studentcupen Torsdag 2/9 12.00
Studentcupen Fredag 3/9 12.00
Ungdomscupen Onsdag 1/9 15.00
Ungdomscupen Torsdag 2/9 15.30
Motionscupen Fredag 3/9 15.30
Motionscupen Lördag 4/9 09.00

* Hade du anmält ditt lag till Brännbollsyran 2021 utifrån det gamla upplägget kommer du att bli kontaktad angående val av speltid för Brännbollscupen 2021. Har du frågor kontakta laganmalan@brannbollsyran.com

Frågor och svar - Brännbollscupen 2021

Gälller mitt festivalpass till Brännbollsyran 2022 till Brännbollscupen 2021?


Nej. Du måste köpa en separat "Player Pass" till Brännbollscupen 2021.
Jag har frågor om laganmälan pga nya datumen. Hur gör jag?


Kontakta laganmalan@brannbollsyran.com.
På vilken plats kommer cupen att äga rum?


Cupen kommer att spelas på fem olika platser 2021. Campus Arena (Finalspelet) - Se karta. Mariehemsängarna (Studentcupen) - Se karta. Ersbodaängarna (Ungdomscupen) Se karta. Nydala (Brännbollscupen) -Se karta. Öbacka (Motionscupen) - Se karta.
Var parkerar jag vid cupområdet?


Vi rekommenderar starkt att ta sig till cupområdena via kollektivtrafik, cykel eller till fots. Det finns ingen designerad parkering som Brännbollsyran tillhandahåller utan om ni tar bilen så får ni hitta parkering på eget sätt.
Var köper jag officiella brännbollsträn och bollar?


Du kan köpa dom vid Nollnitti i Umeå city eller Nollnitti i Avion Shopping i Umeå.
Cupen: När sker lottningen till cupen?


Lottingen hålls fredag 27 augusti 2021 17.00. Lottningen sänds live via vår Facebook-sida. Hela lottningen släpps på brannbollsyran.com den 29 augusti 2021.
Vad betyder det när ett lag blir seedat?


Om ditt lag slutar topp 32 i cupen blir laget seedat till nästa års cup. Att bli seedad i Brännbollsyran innebär att: * Ditt lag inte kommer att möta något annat seedat lag innan 16-delsfinal i cupen. * Ditt lag blir inbjudet till den årliga elitträffen tillsammans med cupens ledningen och andra topplag. * Du får en rödfärgad nummerlapp med numret på vad ni blivit seedade året efter.
Kan jag arbeta som domare i cupen?


Ja, vi söker domare till cupen. Mer info här: https://www.brannbollsyran.com/domare
Vad händer om vi inte får ihop nog med spelare till laget?


Försök få tag på så många som möjligt. Man kan spela även fast man är sex eller sju i laget, det är roligt ändå. Tänk på andra lag. Det är tråkigt för dom att inte kunna spela alla matcher i cupen som de sett fram emot. Om ert lag avbokar efter 20 augusti så kan ni inte få tillbaka lagavgiften. Kontakta vår cupgeneral Gustav Pettersson (gustav@brannbollsyran.com) om ni har några frågor.
Kan vi byta namn på vårt lag?


Ja, kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper vi er. Du kan ändra namn fram till 20 augusti 2021.
Är pass inkluderat i laganmälningsavgiften när man anmäler ett lag?


Nej. Lagkaptenen måste också köpa ett pass.
När blir de mest populära speltiderna fulla?


Alla speltider har på grund av regler kopplat till pandemin begränsat med platser så anmäl er omdelbart ifall ni vill säkra en plats en viss speltid.
Är det möjligt att byta speltid?


Ja, om det finns plats på andra speltider. Kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper vi er.
Hur mycket kostar det att anmäla ett lag till cupen?


Laganmälningsavgiften är 1000kr förutom för Student och Ungdomscupen där avgiften är 0kr. Sedan måste alla spelare ha ett player-pass för att delta.
Vad händer om mitt lag går vidare till slutspel?


Deltar du i Ungdomscupen, Studentcupen eller Motionscupen så spelar ni 1-2 matcher till direkt efter avslutat gruppspel. Gå till sekretariatet och kolla efter avslutat gruppspel vilken bana ni spelar på.

Spelar du i Brännbollscupen (Elitklassen) spelar du vidare en match direkt efter ditt gruppspel och sedan på lördag på Campus Arena.
Måste jag ange spelarna i laget vid anmälan till cupen?


Nej, vi behöver bara information om vem som är lagledare så att vi kan skicka ut information till den personen. Dock måste alla spelarna ha ett spelarmband eller festivalarmband (Youth, GA, Premium) på sig när de spelar. För student och ungdomslag samt vid deltagande i Ungdomscupen så kommer Brännbollsyran att kontakta lagledaren för att verifiera att ni är ett student/ungdomslag. Student = Minst 8 spelare är studenter vid Umeå Universitet. Deltagande i Youth Cup = Alla måste vara födda 2001 - 2008 i laget.
Kan jag delta i flera av turneringarna 2021?


Nej, utifrån smittoskyddsregler kan du endast delta i ett lag och en turnering. Om vi upptäcker att en spelare deltar i flera lag så kan både spelaren och lagen bli diskvalificerad från turneringen/turneringarna.
Flyttas cupen också till de nya datumen?


Cupen kommer att spelas 2-4 september trots att festivalen flyttas fram till 3-5 juni 2022.
Vad händer om en massa publik sitter utanför spelområdet och försöker se på matcherna?


Alla människor har en skyldighet att följa myndigheternas regler och rekommendationer. Gör man inte det riskerar du att polis eller myndigheter splittrar folksamlingar.
Hur kommer det att kontrolleras att det maximalt 600 personer på spelområdena?


Brännbollscupen kommer att ha personal på plats som kontrollerar detta och sätter stopp för fler från att ta sig in på spelområdet när taket är nått. Alla spelare har ett speciellt armband utifrån turnering och speltid som garanterar dem tillgång till spelområdet den tiden.
Vilka lag blir seedade till 2022 års Brännbollsyra?


Alla lag som går till slutspel i Brännbollscupen blir seedade till Brännbollsyran 2022. Alltså 26 platser. Övriga sex seedningsplatser slåss de 12 bästa treorna om i en utslagsmatch direkt efter gruppspelet.

Om upplägget förändras utifrån rådande förutsättningar meddelas detta till alla anmälda lag.
Hur många lag går vidare från gruppspelet?


I Brännbollscupen går två lag vidare från varje grupp. I Studentcupen, Ungdomscupen och Motionscupen går ett lag vidare från varje grupp till slutspel.