ssss.png
Frågor & Svar - Cupen
Vanliga frågor och svar om cupen

Frågor & Svar - Cupen

Var spelas cupen?


Cupen äger rum på ett stort grönområde som heter Mariehemsängarna. Om du använder GPS, använd adressen: Trastvägen 1 - Umeå
Var parkerar jag vid cupområdet?


Vi rekommenderar starkt att ta sig till cupområdet vid Mariehemsängarna via kollektivtrafik, cykel eller till fots. Det finns ingen designerad parkering som Brännbollsyran tillhandahåller utan om ni tar bilen så får ni hitta parkering nära Mariehemsängaran på eget sätt. Det går bra att parkera längs efter ängarna på Bofinksvägen och Morkullevägen där Brännbollsyran har tillstånd.
Var köper jag officiella brännbollsträn och bollar?


Du kan köpa dom vid Nollnitti på MVG-Gallerian och Avion Shopping i Umeå.
Om jag köper ett festivalpass, får jag spela i cupen då också?


Ja, alla festivalpass (General Admission, Premium Pass och Youth Pass) inkluderar spel i cupen. Det finns också Player Pass för de som spelar cupen men ej går på festivalen.
När är lottningen till cupen?


Lottningen hålls 28 maj 2021 och spelschemat kommer ut dagen efter lottningen.
Vad betyder det när ett lag blir seedat?


Om ditt lag slutar topp 32 i cupen blir laget seedat till nästa års cup. Att bli seedad i Brännbollsyran innebär att: * Ditt lag inte kommer att möta något annat seedat lag innan 16-delsfinal i cupen. * Ditt lag blir inbjudet till den årliga elitträffen tillsammans med cupens ledningen och andra topplag. * Du får en rödfärgad nummerlapp med numret på vad ni blivit seedade året efter. * Seedningslistan för 2021 kommer att baserad på resultaten från 2019.
Kan jag arbeta som domare i cupen?


Ja, vi söker domare till cupen. Mer info här: https://www.brannbollsyran.com/referees
Vad händer om vi inte får ihop nog med spelare till laget?


Försök få tag på så många som möjligt. Man kan spela även fast man är sex eller sju i laget, det är roligt ändå. Tänk på andra lag. Det är tråkigt för dom att inte kunna spela alla matcher i cupen som de sett fram emot. Om ert lag avbokar efter 28 maj 2021 kommer inte anmälningsavgiften att betalas tillbaka. Kontakta vår cupgeneral Gustav Pettersson (gustav@brannbollsyran.com) om ni har några frågor.
Kan vi byta namn på vårt lag?


Ja, kontakta Gustav Pettersson på magnus@brannbollsyran.com så hjälper han er. Du kan ändra namn fram till 22 maj 2020.
När är sista dagen att anmäla sig till cupen?


Sista anmälningsdag är 28 maj 2021. Alla speltider har begränsat med platser så anmäl laget tidigt. Laganmälan öppnar 13 januari 2021.
Är pass inkluderat i laganmälningsavgiften när man anmäler ett lag?


Nej. Lagkaptenen måste också köpa ett pass.
När blir de mest populära speltiderna fulla?


De mest populära speltiderna blir ofta fulla innan april. Anmäl ert lag i god tid för att säkra er speltid.
Är det möjligt att byta speltid?


Ja, om det finns plats på andra speltider. Kontakta gustav@brannbollsyran.com så hjälper han er.
Hur mycket kostar det att anmäla ett lag till cupen?


Laganmälningsavgiften är 1000kr och alla spelare i laget måste ha någon form av festivalpass eller Player Pass för att delta. Om ert lag består utav studenter vid Umeå Universitet så kan ert lag anmäla utan extra kostnad (alla i laget måste dock ha någon form av festivalpass eller Player Pass). Även deltagande i nya Youth Cup sker utan anmälningsavgift för laget (alla i laget måste dock ha någon form av festivalpass eller Player Pass)
Vad händer om mitt lag går vidare till slutspel?


Om ert lag slutar etta i en grupp med fyra lag eller tvåa i ett lag med fyra lag där ett av lagen är seedat så går laget vidare till slutspel.
Vad är "nya" Youth Cup?


Det är en nystartad cup för födda 2002 till 2008 där vi utser världens bästa ungdomslag i brännboll. Youth Cup avgörs parallellt med Brännbollsyran med gruppspel torsdag 3 juni eller fredag 4 juni samt slutspel 09.00-10.45 lördag 5 juni 2021. Vinnarna i cupen går vidare till 32-delsfinal i Brännbollsyran. För deltagande i Youth Cup finns ingen anmälningsavgift utan spelarna behöver antingen ha festival (Youth Pass) eller Player Pass.
Måste jag ange spelarna i laget vid anmälan till cupen?


Nej, vi behöver bara information om vem som är lagledare så att vi kan skicka ut information till den personen. Dock måste alla spelarna ha ett Player Pass eller festivalarmband (Youth, GA, Premium) på sig när de spelar. För student och ungdomslag samt vid deltagande i Ungdomscupen så kommer Brännbollsyran att kontakta lagledaren för att verifiera att ni är ett student/ungdomslag. Student = Minst 8 spelare är studenter vid Umeå Universitet. Deltagande i Youth Cup = Alla måste vara födda 2002 - 2008 i laget.
Kan jag spela i både Youth Cup och Brännbollsyran?


Ja, du kan spela i ett lag i Youth Cup och ett annat i Brännbollsyran. Skulle ditt lag vinna Youth Cup och gå in i slutspelet så kan du spela med båda lagen, men skulle lagen möta varandra måste du välja vilket lag du spelar med. Notera även att ditt lag kan vara med i både Youth Cup och Brännbollsyran. Dock måste ni då betala anmälningsavgift 1000kr för att delta i Brännbollsyran. Skulle ni gå vidare i båda cuperna kan ni spela tills dess att ni åker ut eller möter er själva. Då går det laget ni slagit ut i Brännbollsyran vidare istället.
Vad  händer med mitt anmälda lag nu när cupen 2020 flyttats till 2021?


Om du inte gör något har ditt lag kvar sin plats i cupen. Gustav Pettersson kommer då att kontakta dig i januari 2021 och fastställa vilken speltid ditt lag vill ha 2021. Vill du avanmäla ditt lag, kontakta då Gustav Pettersson, gustav@brannbollsyran.com.