Tjuvjakt

Dag

Lördag 5 september

 

Day: Saturday September 5

Scen

Temple Stage

 

Stage: Temple Stage

Speltid

Ej Bestämt

 

Set Time: TBA

Genre

Hiphop

 

Genre: Hip Hop

Info

Tjuvjakt har sedan starten 2012 samlat ihop över 170 miljoner streams på Spotify och etablerat sig som en av de mest mångfacetterade och påhittiga hiphopgrupperna i Sverige. Under våren 2017 släpptes albumet ”Pojkvän” som tog Sverige med storm. Den innehåller bland annat megahiten ”Tårarna i halsen” som sålt platina fyra gånger om och erhöll nomineringar för ”Årets låt” i både Grammis och P3 Guld. Gruppen har sedermera fortsatt turnera flitigt och lyckades nå stora framgångar under 2018 med albumet ”okokokokokokok” och singeln ”G-unit & Canada Goose”. 2019 landade singeln ”Vårt år” tillsammans med Estrad, och våren 2020 kom "Apelsinskal" tillsammans med Newkid. 

Tjuvjakts hiphop karakteriseras av charm, påhittighet och en livsbejakande mentalitet: en vilja att vara konstruktiv och uppmuntra det som är bra, snarare än dissa det som är dåligt. Detta, i kombination med sköna beats och en allestädes närvarande humor, gör dem till en frisk fläkt i svenskt musikliv.

Ok. Tjuvjakt har faktiskt de senaste åren även etablerat sig som en del av Brännbollsyran DNA. Ibland undrar vi vad som kom först, Tjuvjakt eller Brännbollsyran? Oavsett så vet vi att de här killarna gång på gång tvingat oss stänga scener och fått folk att klättra över stängsel. Suget efter Tjuvjakt dör aldrig, precis som Brännbollsyrans kärlek till dem. Vi ser fram emot en sprängfylld Temple Stage och världens bästa Tjuvjakt lördag 5 september på Brännbollsyran 2020. 

  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon