Veronica Maggio

Dag

Fredag 29 maj

 

Day: Friday May 29

Scen

Arena Stage

 

Stage: Arena Stage

Speltid

20.45 - 22.00

 

Set Time: 20.45 - 22.00

Genre

Pop

 

Genre: Pop

Info

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna samt nått otroliga framgångar med sina kritikerrosade album och över 800 miljoner streams. Hon är utan tvekan en av Sveriges största artister och vårt lands livedrottning.

 

Under våren 2019 släppte Veronica först singeln ”Kurt Cobain” och sedan ”Tillfälligheter” från det nya och sjätte studioalbumet ”Fiender är tråkigt”. Singlarna blev snabbt favoriter bland hennes fans men fick även stora kommersiella framgångar med över 30 miljoner streams. Efter ha släppt första delen av "Fiender är tråkigt" så hann Veronica även med att gästa den uppmärksammande gruppen Hov1 på deras singel ”Hornstullsstrand” som blev 1:a på Spotify. 

Under sommaren 2019 var Veronica dessutom ute på en omfattande turné, vilken hon inledde med att ta över Gröna Lund i Stockholm under tre kvällar på rad, något som aldrig tidigare gjorts i modern tid. Under de tre magiska kvällarna kom det hela 51 000 människor vilket är nytt publikrekord för Grönan. Louis Armstrongs spelning 1962 hade det gamla rekordet på 35 000 besökare.

Under hösten 2019 släpptes den andra delen av ”Fiender är tråkigt” tillsammans med en film. Filmen är regisserad av Måns Nyman och skriven av Nyman tillsammans med Veronica. Samtliga tio spår från albumet finns med i filmen som spelades in på Gotland i somras och där Veronica även spelar en av huvudrollerna. ”Fiender är tråkigt” består av 10 låtar som samtliga är skrivna av Veronica tillsammans med Jocke Berg, Simon Hassle och Agrin Rahmani som har varit delaktig under hela albumprocessen.

  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon